Ірпінська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

з поглибленим вивченням економіки та права №2

Ірпінської міської ради Київської області

Юридична адреса: вул. Тургенєвська, буд. 28, м. Ірпінь, Київська область, 08205, тел. (04597) 67815, e-mail: school2-irpin@ukr.net

Навчальний заклад є юридичною особою, знаходиться у комунальній власності, підпорядковується управлінню освіти і науки Ірпінської міської ради Київської області.

Директор – Бєлова Ірина Германівна.

У Ірпінській спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням економіки та права №2 працює кваліфікований педагогічний колектив. Серед педагогічних працівників закладу 15 мають педагогічне звання «учитель-методист», 7 – «старший учитель», 6 – «Відмінник освіти». 30 учителів мають вищу кваліфікаційну категорію, 6 - І кваліфікаційну категорію, 6 – ІІ кваліфікаційну категорію, 7 – спеціалісти.

У школі обладнано 2 кабінети інформатики, діє сучасний освітній простір на базі шкільної бібліотеки, оснащена нова спортивна зала. Кабінети школи підключені до мережі Інтернет, функціонує шкільне радіо.

Учні школи навчаються за науково-педагогічним проектом «Інтелект України», працюють в рамках програм та проектів «Освіта для сталого розвитку», «Культура добросусідства», «Враховуй різницю (Кроки до порозуміння)», «Критичне мислення». Організовано допрофільне навчання правового (5п, 6п, 7г, 8п, 8б, 9п), економічного (5е, 6е, 7б, 7в, 8е, 9а, 9б) напрямків та профільне навчання: 10е, 11 – економічний профіль, 10п – правовий профіль. В рамках спеціалізації учні вивчають такі предмети: Фінансова грамотність (2-10 кл.), Основи споживчих знань (5-7 кл.), Живи за правилами (7 кл.), Вчимося бути громадянами (8 кл.), Ми – громадяни України (9 кл.), Моя громадянська свідомість. Запобігання корупції (9 кл.), Досліджуючи гуманітарне право (10 кл.).

На базі школи діє обласний опорний заклад освіти з проблеми

«Реалізація принципів демократії у загальнооосвітньому навчальному закладі».

Міжнародна діяльність школи представлена напрямками:

- програма Міжнародної освітньої асоціації «Дебати»,

- німецько-український проект «Fair Play»,

- проект «Джуніор Ечівмент Україна» - викладання курсів «Підприємництво в дії» та «Міжнародний ринок»,

- Всеукраїнська програма освітян для демократичного громадянства «Демократична школа»,

- проект «Відкрита Польща»,

- міжнародний проект «М-18: Ми можемо більше!»,

- освітній проект «Міксіке в Україні».

Принцип учнівського самоврядування у нашій школі «Самі вирішили – самі зробили – самі відповідаємо» є одним із найважливіших у його роботі. Школа керується інтересами і проблемами дітей, стає улюбленим місцем, де учні не лише вчаться, а й живуть повноцінним духовним життям.

Доброю традицією стала благодійна діяльність школи. Саме при реалізації шкільних благодійних проектів створюються необхідні умови для практичного застосування моральних правил в різноманітних життєвих ситуаціях, в яких дитина може прийняти безпосередню участь, під час яких діти мають змогу проявити турботу, увагу до оточуючих.

У 2008 р. школу нагороджено грамотою Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» за II місце у Всеукраїнському конкурсі «Добро починається з тебе».

У 2010 р. школу відзначено грамотою Академії педагогічних наук України за активну систематичну благодійну діяльність та соціальний проект «Врятуємо життя дитині разом» та, згідно з Міжнародним академічним рейтингом популярності «Золота фортуна», нагороджено медаллю «Трудова слава» та дипломом за вагомий внесок у справу розбудови України, високий професіоналізм у сфері освіти.

У 2012 році учні школи 2 команди школи приймали участь у міжнародному проекті “Discover the cook in you”, що проводився Британськими радами. В рамках цього проекту учні пропагували українські страви, всьому світу. Делегація школи відвідала далеку країну Індію в м.Патханкот Shemford Futuristic School.

У 2013 та 2014 роках школа отримала подяки від Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі за формування активної громадянської позиції , високих моральних переконань учнівської молоді та підростаючого покоління. Серед досягнень школи – ІІ місце у IV Національному конкурсі «Моральний вчинок» та ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Благодійна Україна».

У 2014 році шкільний колектив отримав перемогу у конкурсі-огляді «Школа сталого розвитку».

2015 рік – перемога та участь у Всеукраїнській програмі освіти для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа».

2016 рік – перемога у конкурсі по отриманню трирічного гранту по програмі FIRST LEGO League від Благодійного Фонду LEGO Foundation.

2016 рік - визнано переможцями та прийнято до фінансування партиципаторним бюджетом три шкільні проекти:

ü Створення сучасного шкільного інформаційного центру науково-виховного та розважального простору для учнів, випускників шкіл, дітей із особливими потребами та мешканців міста (облаштування сучасної шкільної бібліотеки).

ü «Радіємо життю разом!» (створення в спортивній залі школи умов для занять фізичною культурою та спортом мешканців міста, зокрема з обмеженими можливостями).

ü «Шкільна велостоянка» (благоустрій шкільної території, пропагування здорового способу життя).

2017 - шкільний проект «СуперІнфоКлас».

Усі проекти ініціювали учні школи, які почали добре розуміти сенс своєї участі у громадському житті школи та міста, стали більш активними, розвинули свої соціальні та громадянські компетентності.

2018 рік – учитель фізичної культури Костянтин Навой виборов почесне ІІ місце на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського фахового конкурсу «Учитель року-2018».

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

12345

Дата останньої зміни 28 Листопада 2018

Цей сайт безкоштовний!